Segélyhívó-, tűzjelző-rendszerek

Cégünk alakulása óta egyik fő szakterülete a tűzvédelem. Magyarországon tűzvédelmi törvény szabályozza a telepítési kötelezettséget. Figyelembe véve az intézmény nagyságát, tűzveszélyességi fokozatát, az egyidőben ott tartózkodó személyek számát és az esetleges technológia veszélyességét. Cégünk rendelkezik szükséges hatósági engedélyekkel és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság regisztrációjával. Dolgozóink mindegyike rendelkezik tűzvédelmi szakvizsgával. Ezek a

  • beépített tűzjelző rendszerek
  • hő és füstelvezető (RWA) rendszer
  • beépített gázveszély jelző rendszer

E szakterületek minden ágában kiváló referenciákkal rendelkezünk, mind tervezés, kivitelezés és karbantartás területén.

Érdekes és újszerű terület az IT technológiában a videomegfigyelő rendszerek felbukkanása. Az IP konvergencia azonban ezt a területet is elérte, így ma már kezdik kiszorítani az új, akár több megapixeles IP kamerák a régi analóg technológiát. Természetes előnye az IP kameráknak, hogy a kommunikációs lehetőségek nagyon változatosak, a területi kiterjedés nem korlátozódik a kábelek hosszára. Egyik ilyen megvalósításunk az IP alapú debreceni városi térfigyelő rendszer első üteme, a város távoli pontjain elhelyezett kamerákkal, mikrohullámú kommunikációval.

Az izgalmas és nagy feladat kopogtatott be, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő terültén kiépítendő kamerarendszer képében.
Első ütemben kombináltuk a mikrohullámú, az optikai és a réz alapú hálózati megoldásokat. Egy ekkora rendszer tervezése és működőképes megvalósítása nagy odafigyelést igényel, de egyben pótolhatatlan tapasztalatokkal is gazdagít minket. Mindenképpen az egyik kedvenc munkánk, hiszen ki ne szeretne jó időben közép-európa legnagyobb strandján dolgozni.

Kamerák, térfigyelő-rendszerek

Riasztó-rendszerek

Cégünk alakulása óta egyik fő szakterülete az elektronikus vagyon védelem. Épületek, intézmények kültéri és beltéri védelme. Elsők között szereztük meg a tevékenység végzéséhez szükséges rendőrségi hatósági engedélyeket és regisztráltuk cégünket és szakembereinket az SZVMSZK szakmai kamarába. E szakterületek minden ágában kiváló referenciákkal rendelkezünk, illetve nagy tapasztalatokat szereztünk egyedi fejlesztésű biztonságtechnikai rádiós átjelző eszközök  gyártásában, telepítésében. Az elmúlt évtizedekben számos jelentős beruházás biztonságtechnikai rendszereinek voltunk tervezői, kivitelezői környezetünkben és akár megyénk határán kívül is. Természetesen a lakossági igényeket is igyekszünk kielégíteni. Vállaljuk ezen szakágak tervezését, telepítését, karbantartását és akár egyedi igényeket kiszolgáló fejlesztéseket is.

Kihangosítás, hangtechnikai rendszerek

Vezetékes és vezetek nélküli hálózatok

Cégünk egyik legfontosabb tevékenysége a különböző méretű LAN és gyengeáramú hálózatok tervezése és építése. Ebbe beletartozhat egy kis iroda hálózata is, de a helyi építőipari vállalatokkal karöltve részt vettünk jónéhány, helyenként zöldmezősként megvalósuló beruházás

kivitelezésében. Csak példaként említve a Főnix Csarnok, a Sportuszoda, a Kölcsey Központ, az 500 szobás Campus kollégium, vagy éppen a Szilícium Mező Klaszter inkubátor háza és az Informatikai kar új épülete. E beruházások során elvégezzük a hálózatok tervezését, a kivitelezés valamennyi lépését, az épületek becsövezését, a kábelek behúzását, a szerelvények, rack szekrények felszerelését. A mérések után üzembehelyezzük az aktív eszközöket, megvalósítjuk az igényelt konfigurációkat, telepítjük a megfelelő routereket és tűzfalakat, szükség esetén WiFi és HotSpot megoldásokat biztosítunk. Egyes esetekben a későbbi üzemeltetést is vállaljuk, így hosszú együttműködést tudunk kialakítani partnereinkkel.

Az elmúlt évtizedek során jelentős tapasztalatot szereztünk az IT világban. Láttunk megjelenni számos új technológiát, néhány ezek közül hosszútávon megmaradt, mások rövid tündöklés után a feledés homályába vesztek. Az informatikai rendszerek létrehozásakor mindig, mindenki a jó, olcsó, hosszútávon megbízhatóan és rentábilisan működtethető megoldásokat keresi. Ebben a folyamatban tudjuk partnereinkkel megosztani ismereteinket,  támogatva őket a jó döntésben. Az IT tanácsadás összetett feladat, a már működő rendszerek megismerésétől a még csak fejben létező koncepciók véleményezésén át a megvalósító projektek levezetéséig. Mindeközben persze igyekszünk a már megismert csapdákat kikerülni. Úgy tartja nálunk a mondás, talán kicsit fellengzősen, hogy amelyik problémával mi még nem találkoztunk, az valószínűleg nem is létezik..

Számítástechnika

Fejlesztés és gyártás

A SATRAX Kft. 1994 óta a tevékenységi körét bővítette, és olyan fejlesztői és gyártói részleget hozott létre, amely a saját fejlesztésű rádiós adatátviteli modemek, RTU-k, koncentrátorok gyártását, valamint saját fejlesztésű rádiós telemechanikai egységek gyártását végzi. A saját fejlesztésű programozható logikai áramkörök (PLC) számos komplett ipari folyamatirányító berendezések telepítésénél kerültek alkalmazásra, a saját fejlesztésű rádiós telemechanikai rendszerek kiszolgálására alkalmas mérőmodulok pedig az energia szektor számos részén kerültek telepítésre. A SATRAX Kft. az egyedi igényeket kielégítő napkollektoros és hagyományos tápegységek gyártását is végzi. A gyártás kiterjed az erősáramú szekrények, folyamatirányító szekrények, épületautomatikai és vezérlő szekrények elkészítésére, valamint ezek telepítésére is. Középfeszültségű oszlopkapcsolók hardver elemeit fejlesztettük ki. Az oszlopkapcsolókat gyártjuk és értékesítjük a hazai és külföldi áramszolgáltatók részére.

A SATRAX Kft. a fejlesztő és gyártó részleg létrehozásával tervezői tevékenységet is folytat. A saját fejlesztésű gyártmányainak tervezésétől a nyomtatott áramkörök tervezésén át a kiviteli tervek elkészítéséig mérnöki, szoftverfejlesztői, informatikus szakembereikkel végzi.  Gyengeáramú tervezőként és kivitelezőként több jelentős létesítmény építésében közreműködtünk, s jellemzően az üzemeltetési feladatokat is ellátjuk.


Cégünk szolgáltatásai közé tartozik az újkori igényeknek megfelelően a napelemes áramtermelő rendszerek tervezése, kiépítése is. Nagyon fontos már az elején megemlíteni, hogy a napelem nem összetévesztendő a napkollektorral, ami vízmelegítésre, fűtésrásegítésre alkalmas eszköz! Ezzel a rendszerrel Ön képes megtermelni háztartása számára a szükséges elektromos energiát. Sőt, ha többet termel mint fogyaszt, a megmaradt felesleget a szolgáltató megvásárolja Öntől.

Napelemes-rendszerek